Debransare de la reteaua de termoficare RADET
Conditii necesare pentru debransare de la RADET
In vederea debransarii legale de la RADET (proces verbal de debransare), solicitantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa detina o sursa alternativa de incalzire (in general instalatie termica alimentata de catre o instalatie de gaze naturale)
- sa existe pe scara blocului respectiv minim 1 apartament debransat legal, cu proces verbal de debransare emis de catre RADET.
In cazul neindeplinirii celor 2 conditii, RADET va refuza eliberarea procesului verbal de debransare.
Acte necesare pentru debransare de la RADET:
In vederea debransarii de la sistemul centralizat de incalzire RADET Bucuresti, solicitantul trebuie sa pregateasca o Cerere de debransare Radet insotita de urmatoarele documente:
- copie BI/CI beneficiar si copie BI/CI delegat/ imputernicit (daca este cazul)
- dovada contorizaril individuale a consumului de gaze naturale. Pentru instalatiile de gaze aflate in faza de proiectare/executie – acord de acces emis de Distrigaz; pentru instalatii de gaze existente – proces verbal de receptie si o factura recenta gaze
- copii dupa procesele verbale de debransare eliberate de catre RADET pentru celelalte apartamentele debransate pe scara respectiva – minim 1 apartament debransat legal
- acordul Asociatiei de Proprietari / locatari, in original, insotit de copii ale proceselor verbale ale apartamentelor debransate anterior cu mentiunea „conform cu originalul”
- acordul vecinilor de apartament, pe orizontala si pe verticala, in original
- copie dupa ultima factura RADET receptionata de Asociatia de Proprietari / Locatari.
Etapele debransarii:
1. Elaborarea si depunera Proiectului tehnic de debransare
Actele vor fi predate firmei care elaboreaza proiectul tehnic de debransare si il depune la RADET.
Proiectul tehnic intocmit de catre firma respectiva va fi verificat si expertizat de catre verificatori si experti atestati MLPTL (IT, IS). Proiectul tehnic se va intocmi numai daca exista in condominiu apartamente total debransate anterior si va cuprinde minim:
–memoriu tehnic (situatia actuala din care sa rezulte ca proiectantul a verificat instalatia interioara existenta, solutia proiectata inclusiv echilibrarea coloanelor, etc. )
–breviar calcul (inclusiv echilibrare coloane) cf. STAS 7363, 7364/86, STAS 11984/83, parte desenata
Termenul de elaborare al unui proiect de debransare de la RADET este de aprox. 15-30 zile.
2. Obtinere referat (acord) tehnic de debransare
In baza proiectului tehnic depus, RADET elibereaza referatul (acordul) tehnic de debransare intr-un termen de 30 zile.
3. Debransarea propriu-zisa 😀
Beneficiarul supune aprobarii asociatiei de proprietari / locatari referatul (acordul) tehnic de debransare.
Odata aprobat acest Referat solicitantul se adreseaza RADET, care va calcula taxa de debransare, ce va fi achitata de catre solicitant (cca 40-50 lei/ radiator).
Dupa achitarea taxei de debransare RADET programeaza si trimite o echipa proprie, care va realiza debransarea propriu-zisa a apartamentului de la sistemul centralizat de incalzire. In urma acestei operatiuni RADET emite un procesul verbal de debransare, in baza caruia asociatia de proprietari face scoaterea de la intretinere a apartamentului.
Termen estimativ debransare si obtinere proces verbal: 15 zile.
Debranşarea nu se execută în timpul sezonului de încălzire ! Perioada permisa pentru debransare dureaza pana la inceputul lunii septembrie, debransarile reluandu-se odata cu incheierea sezonului rece si incetarea furnizarii agentului termic de catre RADET.
Buna ziua,
Imi pueti spune un pret pentru debransare pentru un apartament de 2 camere, Militari, Gorjului?
Multumesc
Pentru debransare aveti nevoie intai de o aprobare de la Termoenergetica (fosta RADET), aprobare care nu se da fara un Proiect de echilibrare hidraulica. Iar acest Proiect costa enorm !
Oricum, Kessel Service nu se ocupa cu Debransari de la termoficare.